Un nodrit equip d’investigadors de la Universitat d’Alacant ha redactat el document per a posar en valor este Bé d’Interés Cultural a través d’un projecte arqueològic, museogràfic i turístic a 25 anys vista.

Acaben de concloure els treballs de redacció del Pla Director del BIC “La Picola” de Santa Pola, que han sigut dirigits des de la Universitat d’Alacant per Jaime Molina Vidal (Catedràtic d’Història Antiga) i Eva María Ayela Aznar (arquitecta especialitzada en conservació de patrimoni) establint un programa per al període 2023-2048.

A més ha comptat amb un nodrit grup d’autors especialistes vinculats a diferents departaments d’investigació de la citada universitat en matèries com a urbanisme, enginyeria, arquitectura i arqueologia com Jaime Molina Vidal, Eva María Ayela Aznar, Carolina Fredes Castillejo, Pablo Martí Ciriquián, Yolanda Spairani Berrio, Juan Francisco Álvarez Tortosa, Francisco Javier Muñoz Ojeda i José Antonio Huesca Tortosa.

En estos moments, una vegada rebut el document, el Museu de la Mar de l’Ajuntament de Santa Pola, editor de la publicació, procedirà a justificar la subvenció de la Conselleria de Cultura que cofinança esta acció i a elevar el Pla Director al Ple de l’Ajuntament de Santa Pola, primer, i a la pròpia Conselleria després.

Este document tècnic ara requereix de l’aprovació pel Consistori i de la pròpia Conselleria de Cultura i, per tant, poguera rebre alguna aportació o millora si la Conselleria així ho indica.

El document citat suposa complet treball de més de 250 pàgines amb un índex on es realitza una identificació bàsica del Bé d’Interés Cultural i el seu entorn, un estudi jurídic i normatiu, una profunda anàlisi històrica i arqueològic, així com urbanístic, per a continuar amb un estudi arquitectònic. En un segon bloc es realitza un programa d’actuacions arqueològiques i arquitectòniques així com la proposta d’un pla de manteniment i gestió turística.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies