Inici de les obres de l’Avinguda de Salamanca, adjudicades per un total de 544.000 euros  a l’empresa, Conglomerats del Sud-est SLU.

La renovació de l’Avinguda de Salamanca contempla la urbanització del bulevard en la seua segona fase entre el carrer Monòver i el carrer Bisbe Bascuñana, i que es troba cofinançat amb el pla d’obra i servei de la Diputació d’Alacant de 2019.

L’objectiu que aquesta inversió és que s’adeqüe als objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030, per la qual cosa l’Ajuntament de Santa Pola ha decidit reemplaçar el plantejament anterior, basat en el formigó i paviment dur, per un plantejament urbanístic més actual, en línia amb els reptes i objectius futurs que es plantegen a Santa Pola.

La regidora d’Infraestructures, Trini Ortiz indica que “iniciem un canvi total de la política d’inversió en matèria d’infraestructures, procurant que en aquestes s’incorporen nous espais verds, es millore l’accessibilitat al medi físic, s’aprofiten les capacitats dels drenatges urbans sostenibles i es convertisca el municipi de Santa Pola en un lloc més amigable al vianant i els mitjans de transport sostenibles”.

 

Les raons de canvi al nou model per a l’Avinguda Salamanca són:

Adaptar les infraestructures al canvi climàtic i les pluges torrencials: El nou plantejament s’ha dissenyat per a millorar la permeabilitat del sòl, la recollida de l’aigua de l’avinguda i la seua evacuació mitjançant sistemes de drenatge urbà sostenible. A més, s’incorporen més de 70 arbres nous que ajudaran a reduir la petjada de carboni de l’Avinguda, convertint aquesta zona en un pulmó important de la zona urbana de Santa Pola.
Reduir l’estrés tèrmic durant les temporades caloroses: L’anterior disseny no oferia a penes zones d’ombra i recer durant el dia que, al costat de les altes temperatures que aconsegueix el paviment, el feien poc agradable durant l’estiu. El nou disseny incorpora molt arbratge frondós nou que generarà zona d’ombra i s’apostarà per sòls blans que ajudaran a reduir la temperatura del bulevard i el faran més agradable durant les hores caloroses de l’estiu.
Generar espais verds continus i agradables per a les persones: L’anterior projecte presentava discontinuïtats en l’avinguda, per la qual cosa per a recórrer-la al llarg del bulevard era necessari eixir d’aquest en cada rotonda, a més, aquest té una connectivitat molt pobra amb els parcs i zones esportives limítrofes. Així mateix, en trobar-se elevat, el vianant es troba exposat al trànsit i la conseqüent contaminació i soroll. El nou bulevard es dissenya de manera que siga continu, adaptant les rotondes perquè els vianants no necessiten eixir d’aquesta, a més, es generen passos sobre elevats que uneixen el bulevard amb els parcs veïns. A més, ateses les reivindicacions dels veïns, els passos sobre elevats disminuiran la velocitat dels vehicles i millorarà la seguretat viària.
• Generar nous elements singulars que augmenten l’oferta turística i pose en valor el paisatge i tradició de Santa Pola: El nou disseny s’ha basat en el paisatge característic de la zona, en concret les salines de Santa Pola, per la qual cosa aquest nou espai amb l’arquitectura tradicional de les salines i la flora autòctona suposarà un nou punt d’interés per a atraure visitants a Santa Pola i revitalitzar l’entorn.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies