María *Ángels Sempere, tècnic de l’oficina AVIVA de l’Ajuntament és una de les responsables del llibre, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Santa Pola ha acollit aquest migdia la presentació del llibre el vocabulari Fons de Mar, que ha editat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).
En aquesta presentació ha participat el president de l’AVL, Ramón Ferrer i alguns acadèmics d’aquesta institució, entre els quals caldria destacar la secretaria Verònica Cantó, la presidenta de la Comissió de Publicacions, Immaculada Cerdà, i el president de la Comissió de Foment, Brauli Montoya.
En l’acte ha intervingut l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano i una bona representació dels regidors. A més del patró major Ángel *Luchoro i altres patrons majors i secretaris altres confraries.
Fons de Mar recull el vocabulari del nom dels peixos, crustacis i mol·luscos que se subhasten en les confraries valencianes. Amb aquesta proposta, al mateix temps que es fa una difusió entre la població, l’AVL pretén que les confraries utilitzen en els seus programes informàtics els termes normatius de les espècies que es comercialitzen, d’aquesta manera s’evita la varietat i diversitat que trobem actualment en els llistats i així homogeneïtzar els diferents noms i caminar cap a un possible estàndard en aquest àmbit.
El vocabulari apareix amb la fotografia de les 321 espècies amb el nom científic, més el nom normatiu en valencià i també en castellà. Aquest llistat s’ha aconseguit a partir d’un estudi previ que van realitzar Antoni Más, professor de la Universitat d’Alacant, i La meua. Àngels Sempere, tècnica lingüística de l’Oficina de Valencià de l’Ajuntament de Santa Pola.

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies