Des de la Regidoria d’Infraestructures i Medi Ambient s’ha promogut la modificació del projecte d’urbanització del bulevard de l’avinguda Salamanca, amb l’objectiu que aquesta inversió s’adeqüe als objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030.

En concret, s’ha modificat el projecte per a la segona fase de l’avinguda, que va entre el carrer Monòver i el carrer Bisbe Bascunyana, i que es troba cofinançat amb el pla d’obra i servei de la diputació d’Alacant de 2019. L’import total de les obres és de 549.787,05 euros.

Arran dels projectes europeus en matèria d’infraestructura verda en els quals participa l’Ajuntament de Santa Pola, s’ha decidit reemplaçar el plantejament anterior, basat en el formigó i el paviment dur, per un plantejament urbanístic més actual, en línia amb els reptes i objectius futurs que es plantegen a Santa Pola. Les raons de canvi són:

-Adaptar les infraestructures al canvi climàtic i les pluges torrencials: L’anterior bulevard no afavoria l’evacuació de l’aigua en l’avinguda i el paviment dur empitjorava la permeabilitat del sòl. El nou plantejament s’ha dissenyat per a millorar la permeabilitat del sòl, la recollida i l’evacuació de l’aigua de l’avinguda mitjançant sistemes de drenatge urbà sostenible. A més, s’incorporen més de 70 arbres nous que ajudaran a reduir l’impacte de carboni de l’Avinguda i que convertiran aquesta zona en un pulmó important de la zona urbana de Santa Pola.

-Reduir l’estrés tèrmic durant les temporades caloroses: L’anterior disseny no oferia a penes zones d’ombra i recer durant el dia que, amb les altes temperatures a les quals arribava el paviment, el feien poc agradable durant l’estiu. El nou disseny incorpora molt arbratge frondós nou, que generarà zona d’ombra, i s’apostarà per sòls blans, que ajudaran a reduir la temperatura del bulevard i el faran més agradable durant les hores caloroses de l’estiu.

-Generar espais verds continus i agradables per a les persones: L’anterior projecte presentava discontinuïtats en l’avinguda, per la qual cosa per a recórrer-la al llarg del bulevard era necessari eixir-ne en cada rotonda. A més, aquest té una connectivitat molt pobra amb els parcs i zones esportives limítrofes. Així mateix, en trobar-se elevat, el vianant es troba exposat al trànsit i la conseqüent contaminació i soroll. El nou bulevard es dissenya de manera que siga continu, s’adapten les rotondes perquè els vianants no necessiten eixir-ne i es generen passos sobreelevats que uneixen el bulevard amb els parcs veïns. A més, ateses les reivindicacions dels veïns, els passos sobreelevats disminuiran la velocitat dels vehicles i millorarà la seguretat viària.

-Generar nous elements singulars que augmenten l’oferta turística i pose en valor el paisatge i la tradició de Santa Pola: El nou disseny s’ha basat en el paisatge característic de la zona, en concret les salines de Santa Pola, per la qual cosa aquest nou espai amb l’arquitectura tradicional de les salines i la flora autòctona suposarà un nou punt d’interés per a atraure visitants a Santa Pola i revitalitzar l’entorn.

Amb aquest projecte, la Regidoria d’Infraestructures i Medi Ambient pretén iniciar un canvi total de la política d’inversió en matèria d’infraestructures. Es procura que s’hi incorporen nous espais verds, es millore l’accessibilitat al medi físic, s’aprofiten les capacitats dels drenatges urbans sostenibles i es convertisca el municipi de Santa Pola en un lloc més amigable al vianant i als mitjans de transport sostenibles.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies