L’alcaldessa de Santa Pola visita, amb alguns membres de l’equip de govern i tècnics municipals el Parc Natural de les Salines, per a conéixer el projecte “Artèmia”.

El Centre d’Interpretació del Parc Natural de les Salines de Santa Pola és un recinte que inclou una zona inundable, un jardí botànic i un antic molí de sal reconvertit en museu i Centre d’atenció dels visitants del Parc Natural.

Després de l’èxit de l’anterior projecte d’aportació hídrica d’un assarb a la zona inundable per a poder crear unes basses permanents, es va plantejar la creació d’una mini salina tradicional amb finalitats didàctics en la part final de la bassa del museu que, per la seua topografia, romania la major part de l’any seca. La idea va sorgir de l’aprofitament d’un pou adjacent a aquesta bassa, des del qual s’extrau aigua del subsol amb una elevada salinitat.

L’Ajuntament de Santa Pola, a través de la Regidoria de Turisme, i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica van finançar l’execució d’aquest projecte, que es va iniciar l’any passat. Els treballs van consistir en una sèrie de moviments de terres per a la construcció de tres basses: una pre-concentradora, una concentradora i una cristalitzadora. Per això es van crear zones de separació, un fossat perimetral de desaigüe, comportes de fusta i estructures per a la revegetació de la zona.

En l’actualitat el Parc Natural compta amb un sistema que recrea el funcionament d’una salina marítima en xicoteta grandària, de manera que suposa un nou recurs per al Parc Natural.

Des de l’Àrea de Turisme es va posar en marxa aquest projecte, anomenat “Artèmia”, amb la idea que els usuaris que ens visiten vegen de quina manera es produeix la sal, des de l’inici fins que es converteix en espuma de sal.

Per això, en el moment que la minisalina genere la quantitat suficient de sal, en les visites guiades s’entregaran uns pots promocionals de Santa Pola en els quals podran ficar la sal que recol·lecten directament els usuaris.

Loreto Serrano afirma que d’aquesta manera s’amplia l’oferta d’activitats i es complementa la visita al Museu de la Sal, i per tant els recursos turístics del municipi.

Amb aquest nou projecte també es pretén aconseguir: conservar i mantindre l’entorn i la biodiversitat, crear un nou hàbitat per a espècies que suporten l’alta salinitat, col·laborar en la mitigació del canvi climàtic i posar en valor l’activitat salinera, sense la qual no hi hauria lloc per a la multifuncionalitat de l’ecosistema saliner marítim i el Parc Natural de les Salines de Santa Pola.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies