El dimecres 29 de novembre en el saló de Plens de l’Ajuntament de Santa Pola ha tingut lloc la primera reunió del Pla Estratègic ‘Pla Ciutat Santapolavant‘. En esta primera reunió dirigida als treballadors del consistori i membres del ple local s’ha exposat la metodologia de treball, el calendari d’actuació i els objectius perseguits amb el disseny del pla ciutat.
El pla seguirà la metodologia Fets, Desafiaments i Projectes, seguida per altres ciutats com Santander, Barcelona, Màlaga o la veïna Alacant. Esta forma de treballar es basa en un profund diagnòstic que permet la definició de la situació actual de Santa Pola així com l’establiment d’objectius a aconseguir per aconseguir la transformació del municipi, que serà posteriorment consensuat amb la ciutadania.
El procés ha començat amb la constitució de les taules de treball de cadascun dels 6 eixos estratègics que han d’iniciar la primera definició dels FETS que concerneixen Santa Pola per poder definir DESAFIAMENTS i conéixer els PROJECTES actuals que els afronten, o l’establiment d’estos projectes en el cas que no s’estiga treballant en esta línia de projectes.
Els eixos de treball que s’han establert són:
EIX 1: Govern Local, SmartCity i Ciutadania.
EIX 2: Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Innovació.
EIX 3: Sectors Productius (Turisme, Comerç, Pesca, etc.).
EIX 4: Desenvolupament Sostenible i Protecció del Medi ambient.
EIX 5: Accessibilitat i Mobilitat Urbana Sostenible.
EIX 6: Inclusió Social, Cultura, Educació i Joventut.
Després d’esta primera reunió començarà la fase de participació ciutadana que a partir del mes de gener continuarà obrint el procés als diferents sectors: veïns, comerciants, empresaris, associacions i públic en general de la ciutat de Santa Pola, així com es té prevista la incorporació de la veu dels nostres xiquets, xiquetes i joves santapolers i santapoleres amb la participació dels centres educatius de primària, secundària i batxillerat.
Qualsevol ciutadà o ciutadana podrà participar des d’avui mateix a través de la pàgina web del Pla Ciutat Santapolavant, www.santapolavant.es. A l’apartat de participació ciutadana existix un xicotet qüestionari que recollirà les dades de totes aquelles persones/empresaris/associacions, etc. que tinguen interés a participar en el desenvolupament de la definició del futur de la ciutat de Santa Pola.