Les Regidories de Cultura i Sostenibilitat, encapçalades per Anna Antón i Alejandro Escalada respectivament, anuncien que s’ha rebut la concessió d’una subvenció per a la restauració de la Torre d’Escaletes, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Aquest és un projecte iniciat per l’equip de govern a l’inici de la legislatura vigent, quan es va encarregar un projecte elaborat per personal municipal amb l’objectiu de restaurar la torre, a causa del mal estat en què es troba. Aquest projecte va ser presentat l’any passat a la Diputació d’Alacant. Com que no va ser aprovat, va ser presentat a una nova convocatòria de subvencions per part de la Conselleria en 2017, que finalment ha sigut concedida.

L’ajuda, la quantia de la qual ascendeix a 38.841,30 €, cofinançarà el 65% de les obres de restauració de la Torre d’Escaletes, també coneguda com a Torre i Pep, una de les tres torres sentinella de Santa Pola i la construcció de les quals data del segle XVI. L’Ajuntament aportarà el 35% restant fins a arribar a un total de 60.000 €.

Aquestes subvencions, amb un import total d’1.000.000 d’euros, s’han repartit entre 31 municipis del País Valencià i estan destinades a actuacions de conservació, protecció i recuperació dels béns immobles del patrimoni cultural arqueològic, arquitectònic, històric-artístic, etnològic i paleontològic del nostre territori.

Les obres consistiran en la consolidació de l’estructura, reposició de la coberta, neteja de la torre i una actuació inicial de condicionament de l’entorn que es completarà posteriorment amb inversió municipal; i es duran a terme durant les pròximes setmanes.

Amb aquesta posada en valor, les Regidories de Cultura i Sostenibilitat mostren el seu compromís amb la conservació i protecció del patrimoni cultural de Santa Pola, una de les fonts més importants de desenvolupament econòmic per al poble i la seua ciutadania.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies